Ryssby bygdegårdförening är en ideel förening som värnar om vår bygdegård och gemenskapen i vårat samhälle. Bygdegården används av olika föreningar i Ryssby. Delar av bottenvånigen nyttjas som ungdomsgård.

FESTLOKALEN

Festlokalen där vi har plats för 150 gäster uthyres till olika evenemang så som bröllop, kalas, firmafester föreningsmöten mm. I framtiden finns även möjlighet för konferenser o dyl.

RENOVERINGEN

Renoveringen har omfattats av nytt stort kök med separat ingång med varumottagning som blir ett mer praktiskt kök för matlagning vid större sammankomster. Nya herr, dam samt handikapsanpassde toaletter Byte av läckande tak, ny fasadbeklädnad, ljusare och mer tilltalande ungdomsgård. Stora festlokalen får en ljus fin glasveranda för året runt bruk som ligger ner mot våran vackra sjö. Under verandan blir en mindre samlingslokal för upp till 25 personer som är tänkt att användas till byns föreningar.

HANDIKAPPSANPASSAT

En handikappsanpassad Wc med dusch som offentligt utrymme, detta för att vi har en väl besökt badplats och volleybollplan i anslutning till bygdegården.

Med bästa hälsningar
Ordf. Ingemar Robertsson Ryssby bygdegårdsförening